Premierul Florin Cîțu, la Tema Zilei, pe TVR 1: E-facturare trebuie să înceapă la 1 septembrie. Nu cred că mai e nevoie de restricții atunci când avem vaccin

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu
19 august 2021, 20:57

Premierul Florin Cîțu a vorbit la Tema Zilei despre prioritățile Ministerului Finanțelor, după numirea noului ministru, Dan Vîlceanu.

Florin Cîțu, premierul României: „În primul rând, ca prioritate pe termen scurt, rectificarea bugetară. Trebuie să încheiem rectificarea bugetară. În al doilea rând, eu am pregătit sperăm pentru 1 septembrie, ca e-facturare să intre în program pilot. Va fi respectat acest termen, 1 septembrie. După aceea, bineînțeles, vom continua procesul de modernizare al ANAF, de reorganizare a Ministerului Finanțelor, de reorganizare a ANAF, dacă este nevoie. Cred că prioritatea zero pentru acest minister este digitalizarea sistemului de facturi, modului în care oamenii lucrează cu statul în ceea ce privește fiscalitatea. Este clar că am făcut niște pași importanți anul trecut, în pandemie, dar au fost încetiniți în prima parte a acestui an, în primele șase luni, nu am mai făcut niciun progres. Reîncărcăm motoarele și mergem mai departe. E-facturare trebuie să înceapă la 1 septembrie”.

Scumpirea accelerată a energiei electrice şi gazelor naturale determină autorităţile să caute soluţii pentru a proteja cetăţenii. Premierul a explicat la Tema Zilei că trebuie promovată şi aplicată legea consumatorului vulnerabil, dar şi o serie de compensaţii speciale pentru această iarnă. Bani există, a anunţat premierul.

Premierul Florin Cîțu: “Pentru finalul acestui an, există acest risc, riscul de a avea, şi este un risc real, aici trebuie să fim foarte oneşti şi transparenţi cu oamenii, o creştere a preţului la iarnă. Şi atunci am cerut şi ministrului Energiei, dar voi avea discuţii şi în Coaliţia de guvernare, să grăbim legea consumatorului vulnerabil, care a trecut de Guvern foarte repede, se află la Senat. Aş vrea să grăbim termenele. Ea intra în vigoare de anul viitor, din octombrie parcă. Aş vrea să aduc totul la 1 ianuarie 2022”.

Premierul a vorbit și despre pandemia de coronavirus și evoluția în țara noastră. Florin Cîțu are încredere în vaccinare și îndeamnă populația să se protejeze anti Covid prin vaccinare.

Florin Cîțu, premierul României: „Avem vaccin. Avem vaccin la dispoziție pentru toată lumea să se vaccineze (…). Nu poți să învingi pandemia decât prin vaccinare. Restul sunt doar soluții pe termen scurt. Intră în vigoare acele bonuri de masă, intră la rectificarea bugetară (…). Nu cred că mai e nevoie de restricții atunci când avem vaccin. Vreau în continuare să ne vaccinăm. Singura soluție este vaccinarea”.

La Tema Zilei, moderatoarea Roxana Zamfirescu a abordat și alte probleme legate situația economică a țării, cum ar fi rectificarea bugetară, despre relația României cu Republica Moldova, candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL, o eventuală candidatură la președinția României, dar și despre episodul condamnării sale în Statele Unite, acum 21 de ani.

„Bineînţeles că întotdeauna pot să apară tot felul de speculaţii, niciodată nu voi putea opri speculaţiile. Eu sunt un om foarte sincer. Câteodată prea sincer şi sinceritatea asta a mea câteodată pare o aroganţă, dar nu este aroganţă, eu sunt sincer, foarte sincer (…) Îmi dau seama că stilul meu poate fi văzut aşa, dar nu este aşa. Este doar onestitate şi aş vrea ca românii să înţeleagă că sinceritatea nu este o greşeală”, a spus Florin Cîțu când a fost întrebat dacă mai este ceva din trecutul său care ar putea să fie speculat şi să i se reproşeze că nu l-a spus din timp.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite