Premierul despre cum a fost posibilă fuga lui S. Ghiță: o treabă de neîndeplinire a atribuţiilor de serviciu,nu doar la Poliția de frontieră

30 mai 2017, 22:05

Întrebat după o vizită de lucru la Ministerul Afacerilor Interne cum a ieşit Sebastian Ghiţă din România, şeful executivului a răspuns: „Nu doar Sebastian Ghiţă a reuşit să iasă”, precizează Agerpres.

Totodată, la afirmaţia unui reporter că Sebastian Ghiţă avea interdicţie de a părăsi ţara noastră, Grindeanu a menţionat: „Ştiu lucrul ăsta. (…) Asta e o treabă de îndeplinire a atribuţiunilor de serviciu şi e clar că a fost o neîndeplinire, nu cred că doar din partea Poliţiei de frontieră, ca să fim cât se poate de corecţi”.

În timpul declaraţiei premierului Grindeanu referitoare la interdicţia lui Ghiţă de a părăsi ţara, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a răspuns: „Şi asta ar trebui stabilit”.

Pe de altă parte, şeful guvernului a menționat că nu a întrebat în timpul vizitei de lucru pe care a avut-o la MAI cum au ieşit din ţară Sebastian Ghiţă şi Omar Hayssam. „Probabil că au fost mai multe instituţii care puteau să aibă grijă să nu iasă unul sau altul din ţară, cred. Dar e clar că a fost o disfuncţionalitate şi atunci şi în alte dăţi, disfuncţionalitate pe care cei de la Poliţia de frontieră, (…) dacă vorbim doar de cei de la Ministerul de Interne, trebuie să o regleze, să-şi îmbunătăţească activitatea, să nu mai avem cazuri de acest tip”, a declarat Grindeanu.

Întrebat dacă se impun sancţiuni în cazul plecării din ţară a lui Ghiţă, premierul a răspuns: „Aşteptăm raportul comisiei pe care ştiu că îl aşteaptă (…) şi doamna ministru”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite