Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi miniştrii propuşi, în şedinţă la Palatul Victoria

31 octombrie 2021, 14:19

Accelerarea vaccinării prin generalizarea folosirii certificatului digital și implicarea medicilor de familie pentru tratarea la domiciliu a formelor ușoare și medii de COVID, pe baza unui protocol național, se află printre urgențele din programul guvernului Ciucă. La fel și creșterea capacității spitalelor și secțiilor ATI de a trata pacienții cu COVID. Guvernul Ciucă susține și retragerea dreptului de liberă practică pentru 6 luni în cazul medicilor care se exprimă în spațiul public împotriva vaccinării.

Potrivit unei anexe a programului de guvernare, școlile și grădinițele se vor redeschide cu prezență fizică doar când incidența COVID la nivel național scade sub 6 la mie. Măsuri noi ar urma să fie aplicate și în pentru a ține sub control prețurile din energie, dar programul nu le enumeră concret. Estimează însă un buget necesar de 1,5 miliarde de lei. Aceeași sumă este propusă și pentru măsuri care să ajute companiile.

Și tot la capitolul măsurilor pe termen scurt este inclusă aprobarea actelor normative necesare pentru investițiile din PNRR.

PSD a anunțat că nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare despre care spune că taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor. Social democrații spun că niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-au transmis premierului desemnat nu se regăsește în program.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite