Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a început negocierile politice pentru formarea unui guvern

22 octombrie 2021, 21:13

Liderul UDMR Kelemen Hunor și-a început ziua la guvern, unde a avut o discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. A mers apoi la sediul PNL, unde a continuat negocierile cu președintele partidului, Florin Cîțu.

Între timp, liderii PSD așteaptă o invitație la discuții din partea premierului desemnat, pe care spun că o vor onora. Partidul nu a luat o decizie, dar trimite semnale că ar putea să își dea votul pentru învestire.

Alfred Simonis: „Dacă priveşti în cheia politică, PSD are una din cele mai mari marje de manevră pe care le-a avut vreodată. Însă situaţia în care se află România astăzi, cu un număr de morţi mai mare în România decât în toată Uniunea Europeană la un loc, în toate statele UE au murit mai puţini oameni decât au murit în România ieri, de Covid 19, această situaţie nu îţi dă o marjă de manevră foarte mare, nu îţi permite să faci jocuri politice.”

În schimb, ruptura între PNL și USR pare iremediabilă. După ce USR a decis joi că nu va vota guvernul Ciucă, președintele Klaus Iohannis a criticat dur, de la Bruxelles, partidul lui Dacian Cioloș, pe care, după alegeri, îl considera aliat natural.

Nicolae Ciucă nu poate fi sigur nici pe toate voturile din PNL. Fostul președinte al partidului, Ludovic Orban, a anunțat într-o emisiune de televiziune că va demisiona din grupul parlamentar săptămâna viitoare și nu va vota guvernul Ciucă. Este de așteptat ca Orban să nu plece singur, în condițiile în care alți câțiva parlamentari liberali au votat pentru cabinetul Cioloș, împotriva deciziei partidului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite