Premierul desemnat, Ludovic Orban, despre echipa cu care se va prezenta în Parlament: „Nu am intenția de a schimba vreun ministru”. Un calendar pentru anticipate

7 februarie 2020, 20:46

Biroul politic al PNL a fost convocat pentru luni. Premierul desemnat va prezenta în cadrul forului de conducere un program de guvernare actualizat.

„Trebuie să scoatem din programul de guvernare destul de mult, adică ceea ce am rezolvat din punctele care au existat în programul de guvernare și, evident, să adăugăm câteva obiective noi”, a subliniat Ludovic Orban. El a acceptat că, deși acest program de guvernare ar putea pica la vot, va reflecta obiective pe care și le asumă Partidul Național Liberal.  „Pentru că nu sunt convins 100% că va pica. (…) Există și posibilitatea să fie învestit guvernul. Cu voturile cui, domnule Cristache? Cu voturile PSD-ului, adică ale celor care au inițiat moțiunea de cenzură ca să ne dea jos”, a completat Orban.

Birourile permanente vor stabili apoi calendarul. Totul trebuie să se finalizeze în maximum 15 zile cu votul plenului Parlamentului.

„În mare, echipa rămâne aceeași. (…) Nu aș da acum detalii, pentru că nu e numai decizia mea, este decizia organismului de conducere al PNL. (…) Lucrurile sunt bune, pentru că noi rămânem în funcție”, a subliniat Orban.

Întrebat dacă va schimba vreun ministru, premierul desemnat a răspuns că nu, nu are această intenție.

Guvernul nu va putea trece în Parlament decât dacă este votat de parlamentarii PSD, a explicat liderul liberalilor. „Dacă este votat de parlamentarii PSD înseamnă că parlamentarii PSD, prin votul pe care îl dau, vor spune: suntem de acord cu programul de guvernare, suntem de acord cu componența guvernului, suntem de acord ca guvernul să fie guvern PNL, ca PNL să guverneze România, suntem de acord să nu mai facem opoziție, că noi am învestit guvernul. Nu vă dați seama că sunt ridicoli? Nu-i mai spală 7 ape după o asemenea ispravă”, a adăugat Ludovic Orban.

Parlamentarii PNL vor fi prezenți la ședința în care se va vota executivul, pentru a asigura cvorumul, dar nu vor vota.

Premierul desemnat a prezentat și un posibil calendar pentru declanșarea alegerilor anticipate, care ar putea avea loc în intervalul 14-21-28 iunie.

„După ce vom avea alegeri parlamentare și va exista o majoritate serioasă, va trebui să pregătim un proces de revizuire a Constituției, în care să nu se mai permită emiterea de ordonanțe de urgență”, a subliniat Ludovic Orban în finalul discuției cu Ionuț Cristache.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite