Premierul desemnat, Ludovic Orban, a discutat luni dimineață cu reprezentanții mediului de afaceri și cu societatea civilă

21 octombrie 2019, 12:17

ACTUALIZARE „Fără penali” și alegerea primarilor în două tururi nu vor fi incluse la plenul de luni al Camerei Deputaților. Pro România și PSD s-au abținut la vot

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni că majoritatea necesară pentru învestirea guvernului Orban ar putea fi testată în Parlament prin dezbaterea şi adoptarea celor trei proiecte de lege solicitate de partidul său – „Fără penali în funcţii publice”, abrogarea recursului compensatoriu şi alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

ACTUALIZARE „România are nevoie de un guvern legitim, de un guvern învestit de Parlament”, a subliniat luni, la prânz, președintele PNL.

Orban a indicat că va mai avea o rundă de discuții și de negocieri cu partidele parlamentare și s-a declarat optimist în legătură cu votul de învestire a noului guvern.

„Vom avea, începând de mâine (marți – n.r.), a doua rundă de discuții. Deja am luat decizii, în PNL, pentru a facilita respectarea înțelegerilor pe care le-am avut cu partenerii noștri, și de asemenea, de a introduce în programul de guvernare elemente care ne-au fost solicitate de parteneri. Privesc cu încredere și cu optimism următoarele discuții, și sunt convins că vom reuși să obținem o majoritate care să permită învestirea cât mai rapidă a guvernului”, a afirmat Ludovic Orban la Parlament.

„În ce ne privește, vom depune lista guvernului și programul de guvernare în termenul constituțional stabilit și, de asemenea, vom propune un calendar cât mai rapid pentru învestirea guvernului”, a adăugat Orban.

Liderul PNL și-a alocat cea mai mare parte a zilei de luni pentru discuții cu reprezentanții mediului de afaceri și cu cei ai societății civile. În plan secund, continuă negocierile pentru întocmirea unei noi majorități parlamentare.

Ludovic Orban încearcă în primul rând să obțină controlul asupra Birourile Permanente Reunite, forul statutar din Parlament care poate să decidă atât ziua audierilor miniștrilor ce vor face parte din viitorul cabinet,  cât și ziua în care se va da votul de învestitură. PSD are majoritate în aceste birouri permanente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite