Premierul demis, Florin Cîțu: Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. Cioloș are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură

Florin Cîțu
Florin Cîțu
11 octombrie 2021, 19:11

„Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis”, a anunțat Florin Cîțu luni seară.

„De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil”, a adăugat premierul demis.

„PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR”, a subliniat Cîțu.

PNL va discuta marți despre situația politică, într-o ședință a Biroului Permanent Național.

Imediat după declarația președintelui Klaus Iohannis, Dacian Cioloș a notat pe pagina sa de Facebook că USR este gata să își asume responsabilitatea guvernării și să pornească negocierile cu celelalte partide.

USR a confirmat într-o postare pe Facebook că luni seară are loc o ședință de Birou Național a formațiunii, pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid „un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a anunțat că mâine încep negocierile cu PNL și cu UDMR pentru refacerea coaliției de guvernare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite