Premierul Ciucă promite operaționalizarea strategiei de luptă împotriva cancerului: „Două numere îmi dau fiori - aproape 100.000 de cazuri noi și 50.000 de decese”

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări, luni, că strategia de luptă împotriva cancerului va fi operaţionalizată și că se vor găsi resursele necesare pentru ca noile programe să salveze cât mai multe vieți.

30 Mai 2022, 13:41 (actualizat 30 Mai 2022, 21:45) Știrile TVR |

„Două numere din statisticile de profil îmi dau fiori: aproape 100.000 de noi cazuri anuale de cancer și aproximativ 50.000 de decese ale celor diagnosticați cu această necruțătoare boală. (...) Angajamentul meu ferm este că această strategie de luptă împotriva cancerului va fi operaţionalizată, că Ministerul Sănătăţii îşi va face datoria şi că Ministerul Finanţelor va găsi resursele necesare pentru a finanţa implementarea noilor programe care pot salva atât de multe vieţi. Bugetul va reflecta aceste angajamente ferme pe care le iau astăzi în faţa dumneavoastră", a declarat șeful Guvernului, în cadrul evenimentului „Provocări şi soluţii privind îmbunătăţirea vieţii supravieţuitorilor de cancer, organizat la Senat.

Ciucă a explicat că implementarea acestui plan presupune o schimbare de paradigmă: „de la schemele de tratament care sunt uneori destul de rigide, spre o medicină personalizată care presupune o diagnosticare mai precisă și un tratament adaptat nevoilor fiecărui bolnav în parte”.

Premierul a mai dat asigurări că în România vor începe să fie folosite tratamente inovatoare și se va întocmi un registru al pacienților oncologici, pentru a cunoaște situația acestora și pentru a putea fi luate măsuri.

Nicoleta Pauliuc, senator, supravieţuitoare a cancerului: Despre asta este vorba la Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer, despre speranță, despre povești de viață care inspiră, despre capacitatea oamenilor care au trecut prin această suferință de a se deschide față de ceilalțI, de a se conecta, de a da frâu liber sentimentelor, de a avea capacitatea să privească în urmă și să spună: eu am supraviețuit!

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 29°C 25°C
CONSTANTA 31°C 30°C
CRAIOVA 34°C 31°C
BRASOV 28°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI