Premierul Cîţu: Am fost felicitaţi la Bruxelles pentru cum am pregătit campania de vaccinare

Florin Cîțu declarații
Florin Cîțu declarații
13 februarie 2021, 15:02

„Am prezentat situaţia din România, cum ne-am pregătit campania de vaccinare, şi am fost felicitaţi pentru cum am pregătit campania de vaccinare. Am mulţumit preşedintelui Comisiei Europene pentru modul în care a pregătit toată această campanie, prin faptul că a început în acelaşi timp în fiecare ţară. Comisia Europeană a negociat în numele tuturor, pentru că altfel am fi avut probleme de ofertă a vaccinului în anumite ţări”, a spus Florin Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Victoria după vizita la Bruxelles.

El a adăugat că lucrurile funcţionează din ce în ce mai bine, chiar dacă la început au fost unele sincope.

„În martie, de exemplu, o să primim 2,4 milioane de doze de vaccin, un milion de la AstraZeneca, 1,2, parcă, de la Pfizer şi 230.000 de la Moderna. Începând cu aprilie, şi asta a fost concluzia discuţiilor cu doamna preşedinte, lucrurile vor demara şi mai rapid, rămânem la obiectivul de a avea, Uniunea Europeană, 70% din populaţie (vaccinată – n.r.) la sfârşitul verii sau începutul lui septembrie”, a precizat premierul.

Cîţu a menţionat că la Bruxelles a discutat şi despre procesul de producţie a vaccinului la nivel european şi că a primit aprecieri pentru eforturile pe care le face România în a furniza vaccinuri pentru Republica Moldova.

„Am discutat şi despre propunerea noastră de a sprijini procesul de producţie de vaccinuri la nivel european, este un proces care are în vedere un obiectiv pe termen mediu şi lung. (…) Nu în ultimul rând, am discutat şi au fost apreciate de Comisia Europeană, dar şi de Consiliul European eforturile pe care le face România de a sprijini Republica Moldova. Şi aici am spus că eforturile noastre de a vaccina populaţia în Uniunea Europeană sunt foarte bune, sunt binevenite, dar dacă noi nu facem nimic pentru a-i ajuta pe cei din jurul nostru să se vaccineze, nu vom putea scăpa de pandemie. Şi aici concluzia a fost unanimă, că Uniunea Europeană va ajuta şi ţările din jur cu doze de vaccin şi echipamente pentru a putea scăpa de pandemie”, a mai spus premierul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite