Premierul Canadei Justin Trudeau l-a întâlnit pe micul sirian Justin Trudeau

16 iulie 2017, 18:34

Părinții bebelușului Justin Trudeau, Muhammad și Afraa Bilan, și-au numit fiul după premier pentru a aduce un omagiu politicii sale deschise față de refugiați și pentru a-și arăta recunoștința pentru felul în care au fost primiți în Canada.

Îl iubim și îl apreciem pe acest om. El a ajutat o mulțime de refugiați. El este motivul pentru care noi suntem în Canada„, a declarat Afraa Bilan, citat de The Star.

El este primul canadian din familie. El și-a luat cetățenia înaintea noastră!„, a arătat mama micuțului, Afraa Bilan.

Părinții bebelușului Trudeau au sosit la Montreal anul trecut, în mijlocul iernii, împreună cu fiica lor Naya, de 4 ani, și cu fiul lor Nael, de 3 ani.

„Mini-Trudeau” s-a născut în luna mai, la Calgary, orașul care găzduiește aproximativ 1.000 de refugiați sirieni.

Peste 40.000 de refugiați sirieni au fost relocați în Canada după ce premierul Trudeau a preluat mandatul, în noiembrie 2015. În decembrie, el i-a întâmpinat personal pe primii refugiați sosiți la aeroportul din Toronto. Le-a împărțit chiar haine de iarnă.

 

(w460) Justin Tru

Adaptarea la viața din Canada nu a fost lipsită de obstacole. Familiile siriene au întâmpinat greutăți în a găsi un loc de muncă, în a învăța engleza sau franceza.

Anul trecut, ministrul canadian al Imigrației, John McCallum, a indicat că guvernul a sporit fondurile pentru formarea lingvistică a refugiaților.

„Mă face mândru nu ce am realizat, ci ceea ce mai avem încă de făcut. Dacă priviți Canada și alte țări care tind să le închidă ușile refugiaților, veți vedea că cetățenii canadieni au răspuns pozitiv într-un număr copleșitor”, a subliniat McCallum.

„Cei care fugiți de persecuție, teroare și război, canadienii vă primesc indiferent de credința voastră. Diversitatea este forța noastră”, a notat Justin Trudeau pe Twitter.

Aproximativ 12,5 milioane de sirieni, 6 din 10, sunt strămutați din casele lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă