Premierul Canadei, Justin Trudeau, în vizită la Kiev. A primit de la autoritățile ucrainene un fragment dintr-un obuz lansat de ruși asupra Odesei

Premierul Canadei Justin Trudeau
Premierul Canadei Justin Trudeau
10 iunie 2023, 15:50

Trudeau a adus un omagiu, la un memorial din centrul Kievului, soldaților ucraineni care au fost ucişi în luptele împotriva forţelor pro-ruse începând cu 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea.

Prim-ministrul canadian, care are o întrevedere cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski,  a vizitat de asemenea o expoziţie de vehicule militare distruse.

Ministrul-adjunct al Apărării din Ucraina, Oleksandr Polişciuk, i-a înmânat lui Trudeau o cutie în care se afla un fragment dintr-un obuz ce provenea de la o rachetă căzută asupra Odesei. „Acesta este un mic suvenir despre modul în care Ucraina a fost lovită de rachete rusești”, a declarat Polişciuk.

Mai mulți militari ucraineni care s-au antrenat în Canada au discutat cu Justin Trudeau.

Membră a NATO, Canada, unde se află una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume, a acordat continuu ajutor militar şi financiar Ucrainei, din februarie 2022 încoace.

Vizita lui Justin Trudeau la Kiev are loc după o noapte de noi atacuri ruse cu rachete şi drone asupra unor ţinte din oraşele Odesa şi Harkov, precum şi din regiunea centrală Poltava.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite