Premierul britanic, Rishi Sunak, a negat că a refuzat reconstruirea mai multor școli din Marea Britanie clădite dintr-un beton care ar fi pus copiii în pericol

Premierul Rishi Sunak
Premierul Rishi Sunak
6 septembrie 2023, 16:35

Guvernul, care a fost acuzat de partidele din opoziție că nu a acordat prioritate siguranței copiilor, a publicat pentru prima dată o listă cu 147 de școli din Anglia care au acest beton potențial periculos, folosit în mod obișnuit în anii 1960-80.

Cifrele arată că 104 dintre școli continuă să ofere educație cu predare fizică la fața locului sau în apropiere, în timp ce 24 au o formă de învățământ la distanță și 19 au amânat începerea semestrului școlar.

Liderul opoziției laburiste, Keir Starmer, l-a acuzat pe Sunak că a redus la jumătate bugetul pentru reconstrucția școlilor atunci când era ministru de Finanțe, repetând o afirmație făcută la începutul acestei săptămâni de un fost oficial guvernamental de rang înalt din cadrul Ministerului Educației.

În timpul întrebărilor săptămânale ale primului ministru, Starmer a declarat în parlament că situația este ca și cum ai avea constructori cowboy care au făcut lucrări de calitate inferioară, doar că în acest caz „cowboy-ii conduc țara”.

Sunak a spus că adversarul său ar trebui „să se lămurească” înainte de a „sări pe următorul tren politic”.

„Acesta este exact tipul de oportunism politic cu care ne-am obișnuit”, a spus Sunak. „Înainte de astăzi, nu a ridicat nici măcar o dată această problemă cu mine în parlament”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite