Premierul Boris Johnson, bucătar de o zi pentru militarii britanici din Estonia

22 decembrie 2019, 20:28

Noul mandat al lui Boris Johnson se anunță dinamic. Premierul britanic se simte în largul său vorbind despre Brexit, o temă care pare sa se apropie de final sau despre garanțiile de securitate oferite de Marea Britanie Europei. În mare formă a fost Boris Johnson când a încărcat farfuriile militarilor dizlocați în Estonia.

S-a echipat cu un șorț roșu de bucătar și a trecut la treabă. A făcut poze și a mâncat alături de militarii din contingentul NATO din Estonia, condus de Marea Britanie.

Trupele de aici fac parte din ceea ce reprezinta Prezența Înaintată Întărită a NATO și reprezintă cea mai mare desfășurare operațională de militari britanici în Europa.

Boris Johnson: „Avem o brigadă mecanizată şi infanterie aici, 850 de militari britanici, care demonstrează că sprijinim Estonia. Sprijinim graniţele externe ale NATO. Când eram mai tânar, acest loc era parte a Uniunii Sovietice, iar acum reprezintă garanţia, Marea Britanie oferă garanţia şi securitatea pentru întregul continent.”

Marea Britanie deține în NATO a doua forță militară ca mărime, după SUA. Boris Johnson a anunțat o creștere a bugetului pentru armată cu peste 2 miliarde de lire sterline și investiții majore în tehnologie și echipamente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite