Premierul a prezentat concluziile dezbaterilor de la Strasbourg. Colegii de guvern au aplaudat-o

4 octombrie 2018, 14:06

Am dat asigurări că suntem de bună credință și că ne dorim pentru România o justiție corectă și imparțială, iar modificările din legislație sunt compatibile cu angajamentele asumate cu reglementările UE. Vom continua dialogul pe care îl avem cu instituțiile europene, cu experții Comisiei de la Veneția. România participă la toate mecanismele existente și va ține cont de recomandări, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern.

În ședința de Guvern sunt luate două măsuri importante. O primă măsură vizează reducerea cotei de TVA din sectorul turismului,  de la 9 %, cât este în prezent, la 5%, o scădere de patru puncte procentuale. Noua cotă de TVA se va aplica la serviciile de cazare, restaurant, catering, pentru parcurile de distracție și pentru utilizarea facilităților sportive.  Premierul a spus că prin această măsură România va avea cea mai mică cotă de TVA din UE pentru acest sector. Măsura ar urma să producă efecte și în economie. Guvernanții se așteaptă că prin această măsură să scoată la suprafață firmele care nu își declară veniturile în totalitate.

Azi este adoptată și o hotărâre de guvern pentru agricultură. Fermierii primesc bani pentru lucrările de toamnă.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat joi că agricultorii din sectoarele vegetal şi zootehnic vor primi un avans din sumele aferente plăţilor directe pe suprafaţă, precum şi din sprijinul cuplat la ovine şi caprine, sumele totalizând două miliarde de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite