Premierul, prima vizită oficială la Bruxelles. Tudose:”Vreau să transmit mesajul că România își va respecta toate angajamentele asumate”

10 iulie 2017, 08:33

Aceasta este prima vizită la Bruxelles a premierului Mihai Tudose, care va fi însoțit de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Prim-ministrul va avea întrevederi cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și cu comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu.

„Este prima mea vizită la Bruxelles în calitate de prim-ministru, temeinic pregătită din punct de vedere tehnic. Vreau să transmit mesajul că România este un partener serios, care își va respecta toate angajamentele asumate anterior. Ne dorim o colaborare foarte bună în relația cu Uniunea Europeană, așa cum ne-am angajat, de altfel, și prin programul de guvernare. Suntem pregătiți să creștem calitativ prezența României la nivelul instituțiilor europene și să contribuim la consolidarea proiectului european, inclusiv din perspectiva responsabilității pe care ne-o vom asuma în primul semestru al anului 2019, în primul mandat românesc la președinția Consiliului Uniunii Europene”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Potrivit ministrului delegat pentru Afaceri Europene, în cadrul vizitei va fi transmis mesajul că România și guvernul vor respecta „toate angajamentele asumate anterior” și vor să aibă „o colaborare foarte bună cu partenerii europeni”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă