Premierul acuză lipsa unui elicopter care să intervină noaptea, specialiștii spun că nu se putea interveni cu elicopterul la Dâmbovicioara

30 iunie 2017, 21:06

În plină acțiune de salvare a militarilor accidentați, premierul Mihai Tudose a răbufnit, dar reacția lui nu s-a potrivit deloc cu reacțiile din teren.

„Este impardonabil, de nescuzat, ca la 27 de ani de democrație și de libertate, niște oameni care erau în slujba țării, niște militari, vorbim de niște militari, niște oameni care erau în slujba României, să nu poată fi salvați cu tot ceea ce se poate fiindcă în România nu avem un elicopter disponibil pentru acțiuni pe noapte în condiții dificile, fiindcă nu se întâmplă accidentele numai ziua, eventual în Piața Victoriei, ca să fie mult asfalt și ușor de ajuns”, a declarat premierul Mihai Tudose  joi seara, la Ora de știri.

Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării: „Militarii care se pricep la aceste lucruri spun că în condițiile date  – într-o râpă, noaptea, pe un drum dificil, ar fi fost greu de intervenit altfel de cum s-a intervenit.”

„Era, cu siguranță, foarte greu să ajungă în acea zonă, în râpă, practic. Ar fi ajuns elicopterul cel mult unde au ajuns și echipajele de intervenție”.

În prima sa ședință de guvern, premierul Mihai Tudose a promis că va lua măsuri pentru ca, în astfel de situații, salvatorilor să nu le lipsească nimic.

Miniștrii implicați au primit temă ca, până săptămâna viitoare, să scrie negru pe alb ce le lipsește, ca să nu mai fie probleme în intervențiile ca acelea de noaptea trecută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă