Premieră pentru sistemul sanitar din România. Cursuri de comunicare pentru cadrele medicale şi auxiliare de la Institutul "Matei Balş" din Capitală

Toate cadrele medicale şi auxiliare dintr-un spital public vor învăţa să comunice mai bine cu pacienţii, dar şi cu colegii. O premieră pentru sistemul sanitar de la noi, măcinat de conflicte. Institutul "Matei Balş" a decis să le asigure tuturor cursuri de comunicare pentru a gestiona cât mai bine orice problemă ar apărea. În tot sectorul medical, nu doar în România, apar tensiuni cauzate şi de relaţionarea deficitară.

01 Octombrie 2022, 19:52 Știrile TVR |

Elena Mănuşe este asistent medical de două decenii, iar de un an şi jumătate e la Institutul "Matei Balş". A prins valurile Covid cu pacienţi şi rude ale acestora care aşteptau cu orele veşti pe care nimeni nu voia să le dea. Este încântata ca spitalul i-a oferit un curs gratuit de comunicare, util în relaţia cu pacienţii.

Dr. Adrian Marinescu, medic primar infecţionist, director medical la "Matei Balş": Cum institutul Matei Balş a demonstrat de fiecare dată că este un pionier, face lucrurile cât se poate de bine şi este un deschizător de drumuri, cred că şi aici e un semn că această comunicare poate fi îmbunătăţită. Sper să se vadă destul de repede.

Echilibrul psihologic e important, spune medicul, iar informaţiile trebuie transmise pe înţelesul tuturor şi echilibrat, mai ales când sunt cazuri severe. Probleme apar în tot sistemul

Pacientul va fi pierdut dacă nu va primi informaţiile de care are nevoie pentru a-şi gestiona boala, explică experţii.

Ministrul Sănătăţii spune că trebuie lucrat şi la educarea oamenilor, în general, pentru a avea un sistem de sănătate mai bun.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 13°C 14°C
CLUJ 14°C 10°C
CONSTANTA 17°C 20°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 16°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI