Premieră pentru lumea cinematografică din România. Vizionare de filme din bărci care plutesc pe lac la Astra Film Festival din Sibiu

Premieră la Astra Film Festival. Peste 100 de spectatori îmbarcați în bărci sau hidrobiciclete au participat sâmbătă seară la prima proiecție de film care a putut fi vizionată din bărci care plutesc pe un lac. Ei s-au îmbarcat pe un fond sonor aparte: muzica celor din Fanfara Zece Prăjini, care au cântat de pe un bac plutitor ancorat în larg. Prima seară a Valurilor AFF, „Cu barca între mori de vânt”, care a avut în prim plan filmul „Povestea lui Fatat” ”(Liban, Ibrahim Harb) a fost despre iluzii și faptul că întotdeauna există o speranță.

07 Septembrie 2020, 10:23 (actualizat 07 Septembrie 2020, 10:27) Știrile TVR |
Vizionare de filme din bărci care plutesc pe lac la Astra Film Festival din Sibiu
Vizionare de filme din bărci care plutesc pe lac la Astra Film Festival din Sibiu
Vizionare de filme din bărci care plutesc pe lac la Astra Film Festival din Sibiu

Seara de sâmbătă s-a încheiat la Târgul de țară cu un concert Șuie Paparude, de care publicul a știut să se bucure responsabil.

Programul Valuri AFF este un eveniment original Astra Film Festival, care îi oferă publicului o senzație aparte: plutirea pe apă sugerează deopotrivă nesiguranța vremurilor și, totodată, conexiunea strânsă cu natura și cu Frumosul care ne înconjoară și pe care, din cauza valurilor vieții de zi cu zi, uităm uneori să-l privim.

„Am vrut să ne folosim de oportunitățile care apar chiar și în condițiile constrângerilor cauzate de pandemie. De aceea am decis să facem pentru prima dată, din 1993, festivalul în aer liber. Iar în acest muzeu miraculos există tot acest spațiu, lacul, bărcile și superbele mori de vânt”, a declarat Dumitru Budrala, directorul fondator Astra Film Festival.

(w460) Vizionare

Îmbarcarea s-a va făcut de lângă Scena de pe Lac, în acordurile Fanfarei Zece Prăjini. Cei care nu au mai găsit bilete pentru bărci, au putut viziona proiecțiile de pe Casa Podarului. Duminică seara, spectatorii vor au  vizionat filmul „Arta pe scena nouă” (2020) – balet într-o poiană aflată la poalele Munților Bucegi, pe muzica Mariei Tănase, urmat de filmul-eveniment „Transalpina, drumul regilor” (2017, Dumitru Budrala), care prezintă istoria unei șosele  de o frumusețe care îți taie răsuflarea, având o vechime de milenii, și, în sens mai larg, despre drumuri care unesc oamenii, de-a lungul istoriei, în condiții oricât de potrivnice. Iar luni va putea fi vizionat filmul „iHuman” (Norvegia, Tonje Hessen Schei) - un thriller politic despre inteligenţa artificială, putere și subjugarea societății, iar alții vor veni (sau vor rămâne!) la Muzeul Astra, pentru vizionarea de film din bărci care plutesc pe lac.

Programul Astra Film Festival On Air, aici: astrafilm.ro/program-2020/

Proiecțiile și evenimentele din cadrul AFF 2020 se vor desfășura în 8 locații: Scena de pe Lac, Târgul de țară, Între Mori de Vânt, Pavilionul de Joc, Amfiteatru și Casele de demult (toate aflate în interiorul Pădurii Dumbrava - Muzeul Astra), respectiv la Terasa cu flori – Centrul Cultural „Ion Besoiu” și în Piața Mică din centrul istoric al Sibiului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI