Premieră pentru lumea cinematografică din România. Vizionare de filme din bărci care plutesc pe lac la Astra Film Festival din Sibiu

7 septembrie 2020, 10:23

Seara de sâmbătă s-a încheiat la Târgul de țară cu un concert Șuie Paparude, de care publicul a știut să se bucure responsabil.

Programul Valuri AFF este un eveniment original Astra Film Festival, care îi oferă publicului o senzație aparte: plutirea pe apă sugerează deopotrivă nesiguranța vremurilor și, totodată, conexiunea strânsă cu natura și cu Frumosul care ne înconjoară și pe care, din cauza valurilor vieții de zi cu zi, uităm uneori să-l privim.

„Am vrut să ne folosim de oportunitățile care apar chiar și în condițiile constrângerilor cauzate de pandemie. De aceea am decis să facem pentru prima dată, din 1993, festivalul în aer liber. Iar în acest muzeu miraculos există tot acest spațiu, lacul, bărcile și superbele mori de vânt”, a declarat Dumitru Budrala, directorul fondator Astra Film Festival.

(w460) Vizionare

Îmbarcarea s-a va făcut de lângă Scena de pe Lac, în acordurile Fanfarei Zece Prăjini. Cei care nu au mai găsit bilete pentru bărci, au putut viziona proiecțiile de pe Casa Podarului. Duminică seara, spectatorii vor au  vizionat filmul „Arta pe scena nouă” (2020) – balet într-o poiană aflată la poalele Munților Bucegi, pe muzica Mariei Tănase, urmat de filmul-eveniment „Transalpina, drumul regilor” (2017, Dumitru Budrala), care prezintă istoria unei șosele  de o frumusețe care îți taie răsuflarea, având o vechime de milenii, și, în sens mai larg, despre drumuri care unesc oamenii, de-a lungul istoriei, în condiții oricât de potrivnice. Iar luni va putea fi vizionat filmul „iHuman” (Norvegia, Tonje Hessen Schei) – un thriller politic despre inteligenţa artificială, putere și subjugarea societății, iar alții vor veni (sau vor rămâne!) la Muzeul Astra, pentru vizionarea de film din bărci care plutesc pe lac.

Programul Astra Film Festival On Air, aici: astrafilm.ro/program-2020/

Proiecțiile și evenimentele din cadrul AFF 2020 se vor desfășura în 8 locații: Scena de pe Lac, Târgul de țară, Între Mori de Vânt, Pavilionul de Joc, Amfiteatru și Casele de demult (toate aflate în interiorul Pădurii Dumbrava – Muzeul Astra), respectiv la Terasa cu flori – Centrul Cultural „Ion Besoiu” și în Piața Mică din centrul istoric al Sibiului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite