Premieră națională: Copiii au votat locuri de joacă și mese de șah în fiecare sat din Ciugud, Alba

Primăria copiilor din Ciugud Alba
Primăria copiilor din Ciugud Alba
2 iunie 2020, 16:55

Autoritățile locale din Ciugud au pus la dispoziția copiilor suma de 50.000 de lei pentru finanțarea unor proiecte propuse și aprobate de către aceștia.

Proiectele au fost aprobate în prima ședință a Consiliului Local al Copiilor din Ciugud desfășurată online și care a fost condusă de primarul copiilor, Mirel Morașan, elev în clasa a VIII-a, ajutat de viceprimarul copiilor, Diana Droașcă, elevă în clasa a V-a.

„S-a aprobat în ședința Consiliului Local al Copiilor din Ciugud, în premieră națională, un proiect de construire de locuri de joacă în fiecare din patru sate ale comunei care nu aveau. Al doilea proiect a fost pentru școală, iar copiii au decis să cumpere o masă de tenis și doua măsuțe de șah, pentru că vor să înființeze un club de șah”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Primăriei Ciugud, Dan Lungu.

Copiii au mai votat și un proiect prin care să se desfășoare o campanie de informare în rândul colegilor.

Comuna Ciugud este prima administrație locală din România care a lansat bugetarea participativă pentru copii.

Sub genericul „Primăria Copiilor”, administrația locală și Școala Gimnazială Ciugud au demarat la începutul acestui an un proiect de educare a copiilor privind implicarea cetățenească și democrația participativă.

În urma unor alegeri, care au simulat procesul electoral al alegerilor locale, copiii de la școala din Ciugud și-au ales primarul, viceprimarul și consilierii locali, care îi vor reprezenta timp de un an.

Consiliul Local al Copiilor Ciugud este format din nouă „consilieri”.

În Școala Gimnazială Ciugud învață aproximativ 130 de copii, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite