Premieră medicală la Galați: La Spitalul Județean se fac primele operații pe inimă

Spitalul Județean Galați
Spitalul Județean Galați
9 septembrie 2020, 12:09

La Spitalul Clinic de Urgență din Galați se desfășoară miercuri primele proceduri de cardiologie intervențională. Operațiile au loc sub coordonarea șefului Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Lucian Calmac. Echipa operează mai mulți pacienți care reprezintă urgențe medicale.

În curând, spitalul gălățean va avea o secție de cardiologie intervențională. Aceasta va costa 8,2 milioane de lei și va fi amenajată cu bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați. Cea mai mare parte a sumei este alocată pentru echipamentele medicale, dar vor fi cheltuieli și pentru recompartimentarea spațiului unde se va afla secția.

Ministerul Sănătăţii și-a dat avizul, iar la spitalul gălățean sunt medici specializaţi pentru astfel de intervenţii.

„Astăzi, avem o premieră. Se fac primele intervenții de acest tip la spitalul gălățean. În curând, intervențiile o să se facă foarte des. Am alocat deja banii pentru noua secție de cardiologie intervențională. Va fi un centru regional. Cu ajutorul aparatelor performante, la Galați se vor monta stenturi pacienţilor care au suferit un infarct miocardic. De asemenea, medicii vor realiza la Galaţi implanturi de stimulatoare cardiace şi vor face coronarografii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Până la intervențiile de miercuri, bolnavii din Galați și Brăila erau nevoiți să meargă la centrele specializate din București și Iași.

 

 

sursa mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite