Premieră la Teatrul Național, cu cea mai longevivă piesă a tuturor timpurilor – „Cursa de șoareci”, de Agatha Christie

3 martie 2018, 11:06

Într-un decor idilic britanic, sugerând anii ‘50, 8 personaje rămân captive într-un conac, izolate din cauza ninsorii. Aflăm că undeva în Londra s-a petrecut o crimă și că ucigasul s-ar putea afla printre oaspeții conacului.

Povestea i-a fost inspirată Agathei Christie de un fapt real. Vorbește despre moartea unuia dintre copiii plasați în grija unui cuplu de fermieri. În locul iubirii, părinții adoptivi i-au maltratat și înfometat. Pe rând, aflăm că locatarii conacului au avut legătură cu tragedia.

Bătrâna doamnă ucisă în piesa Agathei Christie e soţia fermierului, iar proprietara conacului e fosta profesoară a băieţelului mort, care i-a ignorat strigătul de ajutor. Doamna Boyle e judecătoarea care i-a plasat pe cei trei fraţi în grija fermierilor, iar Miss Casewell e sora copilului ucis.

Crima perfectă nu există, dar piesa lui Christie e un mister aproape perfect.

În două ore, identitatea ucigaşului se schimbă în mintea spectatorilor de cel puţin 10 ori, iar finalul e o lovitură de teatru! Una care vine cu rugămintea adresată publicului să nu dezvăluie identitatea criminalului când iese din sala de teatru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite