Un thriller cu umor negru, suspans, situații limită și, mai cu seamă, cu actorii plini de energie din trupa tânără a Naționalului, îndrumați de regizorul Erwin Șimşensohn. "Cursa de șoareci", cea mai cunoscută piesă semnată de Agatha Christie, se joacă la Londra de 65 de ani, fără întrerupere.
Într-un decor idilic britanic, sugerând anii ‘50, 8 personaje rămân captive într-un conac, izolate din cauza ninsorii. Aflăm că undeva în Londra s-a petrecut o crimă și că ucigasul s-ar putea afla printre oaspeții conacului.
Povestea i-a fost inspirată Agathei Christie de un fapt real. Vorbește despre moartea unuia dintre copiii plasați în grija unui cuplu de fermieri. În locul iubirii, părinții adoptivi i-au maltratat și înfometat. Pe rând, aflăm că locatarii conacului au avut legătură cu tragedia.
Bătrâna doamnă ucisă în piesa Agathei Christie e soţia fermierului, iar proprietara conacului e fosta profesoară a băieţelului mort, care i-a ignorat strigătul de ajutor. Doamna Boyle e judecătoarea care i-a plasat pe cei trei fraţi în grija fermierilor, iar Miss Casewell e sora copilului ucis.
Crima perfectă nu există, dar piesa lui Christie e un mister aproape perfect.
În două ore, identitatea ucigaşului se schimbă în mintea spectatorilor de cel puţin 10 ori, iar finalul e o lovitură de teatru! Una care vine cu rugămintea adresată publicului să nu dezvăluie identitatea criminalului când iese din sala de teatru.