Premieră la șah: Campionul mondial se decide în prelungiri. 12 remize consecutive între Magnus Carlsen și Fabiano Caruana

28 noiembrie 2018, 12:14

Este pentru prima oară în istoria Mondialului de şah când meciurile regulate se încheie fără  victorie. Scorul între Magnus Carlsen și Fabiano Caruana este egal, 6-6 după a 12-a remiză consecutivă.

Duelurile n-au fost însă deloc monotone, dimpotrivă, ambii jucători au încercat să obțină victoria cu orice preț, dar s-au anulat reciproc.

Urmează 4 partide de șah rapid de 25 de minute cu 10 secunde adăugare, iar în caz de egalitate vor urma blitzuri de 5 minute cu 3 secunde adăugare.

Pe hârtie, Magnus este favorit clar la ambele variante de joc, fiind numărul 1 mondial în clasamentele ELO, pe când Fabiano este numărul 10 la rapid și 18 la blitz.

Considerat unul dintre cei mai buni şahişti din istorie, Magnus Carlsen încearcă să câştige al patrulea său titlu consecutiv de campion mondial. Fabiano Caruana speră, la rândul său, să ofere Statelor Unite primul titlu mondial după cel cucerit de legendarul Bobby Fischer în urmă cu 40 de ani.

Din echipa lui Caruana face parte și un român, marele maestru internațional Cristian Chirilă.

Mai multe despre duelul Carlsen-Caruana aflați în emisiunea Șah-Mat, difuzată în fiecare sâmbătă la TVR1, de la ora 9.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite