Premieră în media românească. O echipă de jurnalişti de la TVR Cluj a lansat proiectul „Auschwitz 70 de ani”

4 iulie 2017, 13:39

În 2015 s-au împlinit 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz de către soldaţii Armatei Roşii. Jurnaliştii de la TVR Cluj au participat la eveniment, unde au aflat poveştile supravieţuitorilor celui mai cumplit lagăr de exterminare nazist.

Volumul „Alive TVR Cluj. Auschwitz 70 de ani” reunește transcrierea mărturiilor a șase supraviețuitori ai Holocaustului, intervievați de Thea Haimovitz, precum și dialogurile moderate de Sebesi Karen, realizate chiar în imediata apropiere a barăcilor de la Auschwitz și transmise în direct.

Volumul inaugurează seria proiectelor TVR Cluj, reunite sub denumirea „TVR de colecție”, care-și propune să aducă Arhiva de Aur pe rafturile bibliotecilor.

„Este mai mult decât un volum de mărturii de poveşti de viaţă a unor supravieţuitori. Combină această parte de relatări, de amintiri, cu partea istorică şi pune totul într-un context mediatic extrem de important”, spune lector univ. dr. Raluca Moldovan, de la Facultatea de Studii Europene, UBB Cluj.

Conceptul jurnalistic și coordonarea acestui proiect media, unic în istoria TVR, aparţin jurnaliştilor Emilia Avram și Adrian Rozenberg, producătorii programului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite