Premieră în automobilismul românesc

22 ianuarie 2018, 20:18

Trofeul total

La Brașov, 65 de piloți au luat startul ieri dimineață în prima etapă a Promo Rally Total desfășurată în condiții reale de iarnă. Csongor Bilibok, la volanul unui Fiat Punto a urcat pe prima treaptă a podiumului, acesta obținând si cel mai bun timp al zilei, oprind cronometrele la 3:18.4. Csongor a fost urmat pe podiumul clasamentului general de Cătălin Ienășel care a concurat pe un Hyundai i20 și de Andrei Cărămidă la bordul unui Renault Megane RS.

Victoria la Clasa 3, destinată propulsoarelor cu cilindree echivalată peste 2201 cmc, i-a apartinut lui Andrei Cărămidă (Renault Megane RS), el fiind urmat pe locul doi de Călin Daniel Paraschiv (Mitsubishi Colt) și de Claudiu Popescu (Subaru Impreza WRX).La propulsoarele cu cilindree între 1601 și 2200 cmc, cel mai rapid a fost Csongor Bilibok (Fiat Punto), care l-a devansat pe Cătălin Ienășel (Hyundai i20), ultima poziție a podiumului fiind ocupată de Karoly Kovacs (Toyota MR2). Clasa 1, destinată propulsoarelor sub 1600 cmc, a fost câștigată de Adrian Manta, la volanul unui Citroen C2 VTS. Podiumul a fost completat de Bogdan Țugui (Mazda 3) și de Alexandru Olteanu (Opel Corsa). Lider la clasa Diesel a fost Marian Cristi Neculcea (Opel Astra G Caravan), fiind urmat de Mihai Constantin (Dacia Logan)și de Alexandru Olteanu (Opel Corsa).

Cei mai spectaculosi au ramas insa pilotii licentiati, unde Mihai Alexandru Popa a urcat pe prima treapta a podiumului. Urmat de Lucian Radut. Bronzul a fost adjudecat de pe locul trei de Florian Niturad (Opel Corsa).

winter rally

La Covasna a avut loc deja clasicul raliu de iarna, deschis de campionul Clasei 3 Valentin Porcisteanu. Cei peste 140 de kilometri de probe speciale au fost parcurși cel mai rapid de Antal Kovacs urmat de Zoltan Szabo si Catalin Grigoriu. Piloți din România Bulgaia și Ungaria s-au bucurat de condițiile de iarnă din depresiunea Comandău.

winter rally

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite