Orădenii şi turiştii care au fost în acest weekend în Cetatea Bihor şi-au răsfăţat papilele gustative cu mâncaruri tradiţionale, preparate de gospodine ca-n vremurile de demult. Reţete româneşti, maghiare, slovace şi evreieşti au fost respectate întocmai, toate pentru a crește valoarea turistică a zonei şi certificarea unor reţete ca produse „de Bihor", prin Ministerul Agriculturii.
Femei pricepute, din zona rurală, care cunosc reţete străvechi, au preparat diferite produse tradiționale. Au fost ajutate de elevi de la școli cu profil de alimentație publică, dornici să înveţe tainele bucătăriei străvechi din Bihor.
Vizitatorii au primit gratis mici porții de mâncare, pentru a-şi face o idee despre cum se gătea, în trecut, în Bihor.
Pentru cei care vor să studieze mai atent bucătăria tradițională a fost lansată o carte cu reţete vechi din Bihor, care cuprinde preparate românești, maghiare, slovace şi evreiești. Rețetele au fost culese de la localnici din satele bihorene.
Spectacolul culinar a fost completat cu unul muzical. Au răsunat acordurile viorii cu goarnă, un instrument muzical specific Bihorului.