Premierul Ludovic Orban: Ar trebui să fim mai proactivi, să derulăm campanii în care să contracarăm toate absurditățile și aberațiile antivacciniștilor

Ludovic Orban
Ludovic Orban
2 iunie 2020, 16:17

”Eu sunt un susținător al vaccinului. Ar trebui să fim și noi mai proactivi, să derulăm campanii în care să contracarăm toate absurditățile și toate aberațiile pe care le-am auzit în campanile pe care nu știu cine le finanțează. E clar că sunt finanțate campaniile antivacciniștilor, care în mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care e aplicată nu numai în România, ci și în alte țări din Europa și care în mare ăarte cred că-și are izvorul în afara Europei, mai spre est”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Premierul a mai spus că vaccinul este un instrument fundamental de luptă împotriva bolilor: ”Noi și acum căutăm vaccin anti-COVID. Sigur, căutăm și tratament. În gândirea pe care o avem pentru toamnă, când se estimează o revenire a epidemiei, ne gândim să facem o vaccinare antigripă pe scară largă, trei-patru milioane, câte doze reușim să adunăm, ca un mijloc de a simplifica. În fine, vaccinul e foarte important. Reacția noastră trebuie să fie campanii inteligente în care să-i convinge pe toți aceia care pot cădea pradă acestor dezinformărilor, care repet – sunt sistemice, bine finanțate și bine gândite, în mod inteligent gândite și care generează o astfel de reacție absurdă din partea foarte multor oameni maturi care cad pradă acestei dezinformări.”

Premierul a participat, marți, prin videoconferință, la dezbaterea „Resetarea sistemului de sănătate: de la experiența din criza Covid, la reformă și modernizare”, organizată de CursDeGuvernare.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă