Pregătirile pentru încoronarea Regelui Charles, pe ultima sută de metri. ”Piatra destinului” a ajuns la Londra

1 mai 2023, 09:29

Celebra ”Piatră a destinului”, pe care au stat monarhii Marii Britanii la încoronare de secole, a fost adusă din Scoția, la Londra. Piatra a fost adusă special pentru încoronarea Regelui Charles și a fost depusă în Catedrala Westminster.

 

Joseph Morrow, armurier: Aducerea pietrei înapoi aici are o semnificație a adevăratei unități. Este o întreagă istorie în urmă, care a început cu un pic de neprietenie, iar apoi răposata regină a adus piatra în Scoția în 1996, într-un gest de mărinimie, și a devenit un simbol al unității și prieteniei, ca parte a contribuției Scoțieila încoronare.

Nu se știe cât de veche este această piatră, însă ar putea data din secolul al IX-lea, când era utilizată la încoronarea regilor Scoției. Regele Edward întâiul al Angliei a confiscat piatra de la scoțieni în 1296 și în 1308 aceasta a fost încastrată în tronul regal din catedrala Westminster.

MUZEUL SUVENIRURILOR DE LA ÎNCORONĂRI

Cei care vizitează Londra, pot merge la un muzeu dedicat încoronării, unde se află mii de suveniruri adunate din toată Marea Britanie și care au legătură cu precedentele ceremonii de încoronare. Fondatorul muzeului a început să colecționeze obiecte în 1953, cu ocazia precedentei încoronări, a Reginei Elisabeta a II-a.

Robert Opie, fondatorul muzeului: Sunt atât de multe obiecte aici, care sunt amintiri regale, iar fiecare are o poveste. Sunt aici lucruri care mă fascinează, de exemplu, în 1937, de la încoronarea lui George al VI-lea, avem aici o bere, care era pusă în ceva ce reprezenta o noutate – o cutie, care abia fusese inventată cu câțiva ani mai înainte. Și iată, aici avem cutia cu bere a încoronării. Minunată! Este plină. E incredibil că a rezistat atâta timp!

Pe lângă această cutie de bere, în muzeu se mai regăsesc batoane de ciocolată, sticle de sirop și alte obiecte. Acum, muzeul va primi noi piese de colecție, de la încoronarea regelui Charles al III-lea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite