Pregătirile pentru etapa a doua de vaccinare anti-COVID, pe ultima sută de metri

14 ianuarie 2021, 20:44

În comuna gorjeană Scoarţa, mulți dintre cei 5.000 de locuitori ar fi eligibili pentru etapa a două, dar puțini își doresc să se vaccineze. Mulți nu știu nimic despre procesul de imunizare, în timp ce alții dau crezare zvonurilor.

De vină pentru atitudinea sătenilor ar fi lipsa de informare, crede primarul, care e dispus să asigure și transportul oamenilor la centrul de vaccinare. Dar până acum puțini au fost interesați.

De vineri, în Olt ar trebui să funcționeze 8 centre de vaccinare fixe și două mobile, însă platforma pentru înscrieri online nu este funcțională, iar la linia telefonică specială se așteaptă cu orele. Așa că oamenii au luat cu asalt cabinetele medicilor de familie, dar nici aceștia nu pot să îi ajute.

Clujenii vor avea la dispoziție 30 de centre de vaccinare. Însă majoritatea sunt încă în lucru, deși pacienții au început deja să se înscrie pe liste cu ajutorul medicilor de familie.

La Cluj-Napoca va fi nevoie de 37 de angajați în centrele de vaccinare, iar bugetul pentru 6 luni de funcționare este de aproape 4 milioane de euro.

În județul Constanța au fost amenajate 18 centre, însă nu vor funcționa toate din prima zi, ci pe măsură ce vor fi finalizate. La Techirghiol, spațiile pentru vaccinare au fost amenajate la centrul sportiv din localitate, destinat și localitățile învecinate.

Însă momentan lipsește personalul medical dar și sursa de finanțare .

În etapa a doua de vaccinare, care începe vineri, ar urma să fie incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice și personalul care lucrează în domenii-cheie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă