Pregătirile de Crăciun sunt în toi, în lumea întreagă: gesturi caritabile, concerte, decorațiuni, brazi împodobiți

16 decembrie 2019, 21:05

Imagini inedite pe străzile Barcelonei. O defilare pe motociclete devenită deja tradiție. Prima dată a avut loc acum 6 ani, iar de atunci numărul participanților a tot crescut. În drumul lor, Moșii motorizați strâng daruri de la trecători pentru copiii bolnavi din spitale.

2.000 de oameni au participat la un minimaraton din capitala kosovară. Au fost alergători de toate vârstele și scopul, tot unul caritabil: banii strânși merg către 700 de familii nevoiașe. Iar evenimentul s-a încheiat cu un mare concert în aer liber.

De un concert de Crăciun au avut parte și parlamentarii italieni. Faimosul dirijor Riccardo Muti și-a mutat orchestra în hemiciclu, pentru a le face politicienilor un cadou mai puțin obișnuit.

Târgurile de Crăciun sunt peste tot aglomerate până la refuz. Centrul Vienei e transformat într-un imens spațiu comercial: sunt amplasate acolo peste 150 de standuri cu mărfuri de sezon din cele mai diverse. Și nu sunt singurele atracții: tocmai a fost deschis și patinoarul de 300 de metri pătrați.

Un bogat om de afaceri filipinez își îmbracă an de an locuința cu perdele din sute de mii de luminițe și o transformă în atracție turistică. Nu rămâne niciun colțișor neîmpodobit. Așa a devenit casa lui un fel de loc de pelerinaj de sărbători: e cunoscută în întreaga țară și puțini sunt cei care nu au mers acolo măcar o dată, să o admire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite