Pregătiri pentru Ziua Națională a României. Sute de militari străini vor participa la parada de 1 Decembrie

Militari străini la parada de 1 Decembrie
Militari străini la parada de 1 Decembrie
22 noiembrie 2022, 15:59

Potrivit hotărârii, cu ocazia Zilei Naţionale a României, Ministerul Apărării Naţionale poate invita cel mult 600 de persoane, care vor face parte din detaşamentele armatelor statelor membre NATO şi partenere, pentru a participa la parada militară naţională din acest an.

„Cazarea, asistenţa medicală de urgenţă şi transportul personalului străin se asigură prin grija Ministerului Apărării Naţionale, cu mijloacele proprii”, se arată într-un comunicat al executivului.

Tot astăzi, guvernul a stabilit prin hotărâre cheltuielile necesare pentru organizarea şi desfăşurarea la Bucureşti, în perioada 14 – 16 decembrie, a reuniunii Comitetului Interministerial de Nivel Înalt al Forţei de Jandarmerie Europeană (EUROGENDFOR).

Cheltuielile vor fi asigurate integral din prevederile bugetare aprobate Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pentru anul 2022.

„Ministerul Afacerilor Interne, prin Jandarmeria Română, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, în calitate de instituţii care exercită preşedinţia CIMIN a Forţei de Jandarmerie Europeană, vor reprezenta interesele României în cadrul EUROGENDFOR, conform angajamentelor internaţionale şi a obiectivelor asumate de partea română, respectiv dezvoltarea cooperării cu alte forţe de tip jandarmerie din regiune”, se arată într-un comunicat.

Prin organizarea acestei reuniuni, România îşi reafirmă rolul de contributor la întărirea securităţii în regiune, de actor activ în soluţionarea problemelor de securitate la nivel regional, a transmis guvernul.

Preşedinţia CIMIN este asigurată, prin rotaţie, de fiecare stat membru cu drepturi depline, pentru o perioadă de un an de zile.

Conform calendarului de rotaţie, România deţine Preşedinţia CIMIN în 2022, pe care a preluat-o de la Polonia pe 16 decembrie 2021. Următoarea ţară care va deţine conducerea comitetului va fi Italia.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă