Pregătiri pentru vizita Papei Francisc. Suveranul Pontif va ajunge la Iași pe 1 iunie și la Blaj pe 2 iunie

25 mai 2019, 20:33

200 de credincioși catolici din Iași, Neamț și Bacău au asistat la repetiţiile care au început încă din luna ianuarie. Așa că totul a decurs fără probleme.

Pentru întâlnirea cu Papa Francisc de la Iași, credincioşii îşi pot ridica biletele de la parohiile unde s-au înscris. La intrarea în zonele securizate din piaţa Palatului Culturii, pe lângă tichetele care vor fi scanate, credincioşii trebuie să aibă la ei şi un act de identitate. Accesul se va face între orele 11 – 16, când se vor închide perimetrele de securitate.

Papa Francisc va ajunge pe 1 iunie, seara, la Iași. Va vizita Catedrala româno-catolică, iar apoi va ține un discurs în fața Palatului Culturii, la care şi-au anunţat prezenţa peste 65.000 de oameni. Un numărul dublu de credincioși este așteptat la Blaj, pe 2 iunie. Acolo Papa Francisc va sta pe un jilţ special creat pentru acest eveniment. Un scaun în care se regăsesc părți din lemn de la închisorile din Sighet și Gherla. Acolo unde au stat închiși cei șapte episcopi români care vor fi beatificati.

De la Blaj, Papa Francisc va duce la Roma și o casetă de argint cu osemintele a 3 dintre cei 7 episcopi martiri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite