Pregătiri pentru sezonul de schi și săniuș. Se vor crea benzi suplimentare pentru fluidizarea trafiului la Predeal

19 septembrie 2022, 17:14

În fiecare iarnă la intersecția de pe DN1 din zona în care se află pârtiile de schi se formează blocaje din cauza mașinilor care vor să intre sau să plece din apropierea domeniul schiabil.

Localnic: Dacă nu e un echipaj de Poliție, circulația este infernală, întotdeauna se formează cozi, mai ales când vrei să o iei la stânga sau la dreapta de pe pârtii.

Pentru a fluidiza traficul, drumarii au reproiectat zona și au început lucrările pentru modificarea șoselei.

Tudor Alexandru Duțu, director DRDP Brașov: Facem o bandă de stocare pentru cei care vor intra și o banda de accelerare și decelerare pentru cei care vor să intre sau să iasă pe diverse relații. Îîncercăm să nu afectam traficul, pe cât posibil lucrarea va dura 30 de zile, dar drumul național efectiv va avea de suferit doar 4 sau 5 zile în momentul în care vom așterne covorul asfaltic.

Administratorii domeniului schiabil așteaptă și ei turiștii.

Mihai Predeleanu, administrator domeniu schiabil: Pregătirile pentru sezonul de iarnă au început în luna august, cu cosirea întregului domeniu schiabil, care acoperă o suprafaţă de 63 de hectare. De asemenea acum se demarează lucrările pe partea de revizie a instalaţiilor de zapadă artificială.

Pentru a deschide pârtiile toată lumea așteaptă primele ninsori. Sau zile cu temperaturilor negative care să permită producerea zăpezii artificiale.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani