Pregătiri pentru maratonul vaccinării la Cluj Napoca. Trei zile și trei nopți de imunizare fără programare

12 mai 2021, 12:46

Trei zile și trei nopți, clujenii și nu numai se vor putea imuniza fără programare, doar în baza unui act de identitate.

Deja municipiul este campion la numărul de vaccinări, iar dacă la 1 iunie, 50 la sută din populația orașului va fi imunizată sunt șanse mari să nu mai fim nevoiți să purtăm mască pe stradă.

Este mobilizată o forță impresionantă de studenți ai UMF, medici rezidenți, medici de familie.

Mobilizare impresionantă de forțe pentru maratonul vaccinării care va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, acolo unde va fi amenajat un centru pentru imunizarea clujenilor. Timp de trei zile și trei nopți, oricine are peste 16 ani poate veni aici fără o programare în prealabil.

Autoritățile locale sunt optimiste și privesc încrezătoare spre viitor, pentru că un număr mare de oameni vaccinați înseamnă și ridicarea unor restricții. De exemplu, am putea să nu mai fim nevoiți să purtăm mască pe stradă.

Maratonul debutează vineri de la ora 16, iar porțile centrului de vaccinare de la Sala Polivalentă vor fi deschise până luni, la ora 8 dimineața. Un alt maraton va fi organizat la începutul lunii iunie pentru administrarea rapelului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia