Pregătiri pentru înmormântarea Regelui Mihai la noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

După ceremoniile din București, sâmbătă sicriul va fi dus la fosta Gară Regală Băneasa, iar de acolo, cu trenul regal, la Curtea de Argeş, unde va avea loc înmormântarea. Regele Mihai va fi înmormântat alături de Regina Ana, în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Tiberius Mușuroi a realizat prima transmisiune în direct din interiorul catedralei, avându-l ca invitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

13 Decembrie 2017, 11:40 (actualizat 13 Decembrie 2017, 12:37) |
Curtea de Arges, capat de drum
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Slujba înmormântării propriu-zis se săvârșește la Catedrala Patriarhală, iar aici se va face o scurtă slujbă, va fi așezat trupul Regelui Mihai în Catedrala Sfântul Neagoe Vodă Basarab și, după acest scurt popas de rugăciune și meditație, se va veni și va fi așezat aici spre veșnică odihnă în pridvorul catedralei nou construite", a declarat pentru TVR Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

"Regele Mihai a avut pe mama lui ortodoxă de neam grecesc, cu strictețe mare, cu mare severitate (...) În întâlnirile pe care le-am avut cu Regele Mihai deseori reamintea, revenea în timpul dialogului despre mama lui exemplară, extraordinară, și că asculta pe mama lui de o credință, încă o dată spun, extraordinară, de temei, de mare bucurie duhovnicească - el așa a crescut, așa l-a crescut mama lui - și a fost un copil foarte ascultător față de mama. A avut o atitudine și o afecțiune cum au copiii față de mamele lor, dar Mihai Regele în mod deosebit și afirma deseori că, dacă nu era mama lui și nu îl educa mama și nu avea grijă de el, era mort demult", a adăugat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

Întreaga sa intervenție ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU TVR, în secțiunea VIDEO

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN MOARTEA UNUI REGE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI