Pregătiri pentru începerea noului an școlar. Mihai Fifor vrea urgent o situație cu școlile care nu au grup sanitar și cu cele care nu au autorizație

19 august 2019, 09:45

Începe verificarea unităților de învățământ astfel încât să știm exact unde ne situăm, cu fiecare unitate de învățământ, care sunt condițiile, care sunt măsurile care s-au luat pentru fiecare unitate de învățământ astfel încât anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții. Am cerut inspectorilor șefi din fiecare județ un plan de măsuri pentru a a sigura siguranța în jurul unităților școlare (…) aș vrea să solicit prefecților ca până diseară împreună cu inspectorul general școlar să prezinte o situație cu toate unitățile de învățământ care nu are grup sanitar (…) Totodată, dorim să știm care este situația cu școlile care nu au autorizație în acest moment și care sunt măsurile care pot fi luate,  a pus Mihai Fifor.

La rândul său, Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației a declarat se vor găsi cele mai bune soluții ca școlile să fie pregătite la începutul anului școlar, chiar dacă a rămas o perioada destul de scurtă de timp. Este important ca fiecare școală să poată să atingă standardele necesare, a subliniat ministrul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite