Pregătiri pentru iarnă. Firea: De când sunt primar, am reușit să reabilităm 180 de kilometri de conductă a RADET

25 septembrie 2019, 12:03

Știm care sunt zonele vulnerabile, știm unde trebuie să fie înlocuită conducta în mod prioritar și de asemenea unde trebuie să fie realizate reparațiile urgente. Elementul de noutate este că anul acesta am demarat pe trei paliere atât reparații, în zonele unde aveau loc cele mai dese și mai grave avarii și de asemenea înlocuirea țevii vechi cu țeavă nouă. Avem un contract cadru cu patru companii private lucrând în paralel cu angajații RADET, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea dă vina pe precedenţii primari pentru starea proasta a reţelei, pentru ca nu au investit la timp in reparații.

Ea a susţinut, într-o conferinţă de presă, că în perioada mandatului său au fost reabilitaţi 180 de kilometri de conducte RADET.

„În sistemul de termoficare nu s-a mai investit la modul serios, însemnând o înlocuire totală a conductelor, de 50 – 60 de ani. În ultimii 10 ani s-au făcut cârpeli mai mult. (…) De când sunt eu primar am reuşit să reabilităm 180 de kilometri de conductă a RADET. Nu este foarte mult comparativ cu totalul, dar este foarte mult comparativ cu cât s-a reabilitat anterior. Au fost ani de zile în care de la PMB către RADET nu mai pleca subvenţia. Sute de milioane de lei folosiţi în alte scopuri decât în scopul care ar fi trebuit, şi anume achitarea facturilor către RADET, deci subvenţia, astfel încât şi RADET la rândul său să îşi poată achita facturile”, a afirmat Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a menţionat că, în Bucureşti, populaţia dar şi celelalte entităţi care sunt abonate la RADET plătesc cea mai ieftină gigacalorie pentru că PMB acoperă 65% din costul real al facturii pentru apă caldă şi căldură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite