Pregătiri pentru iarnă. Firea: De când sunt primar, am reușit să reabilităm 180 de kilometri de conductă a RADET

Cu două luni înainte de venirea iernii, primarul general al Capitalei anunţă că au fost înlocuiți doar 180 de km de conducte ale rețelei de termoficare, în ultimii 3 ani. Trei sferuri din conductele rețelei, de aproape 4000 de km, au o vechime de aproape 40 de ani și ar fi trebuit înlocuite pentru a preveni avariile care lasă locuitorii cartierelor fără apă caldă și căldură.

25 Septembrie 2019, 12:03 (actualizat 25 Septembrie 2019, 12:53) |
Pregătiri pentru iarnă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Știm care sunt zonele vulnerabile, știm unde trebuie să fie înlocuită conducta în mod prioritar și de asemenea unde trebuie să fie realizate reparațiile urgente. Elementul de noutate este că anul acesta am demarat pe trei paliere atât reparații, în zonele unde aveau loc cele mai dese și mai grave avarii și de asemenea înlocuirea țevii vechi cu țeavă nouă. Avem un contract cadru cu patru companii private lucrând în paralel cu angajații RADET, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea dă vina pe precedenţii primari pentru starea proasta a reţelei, pentru ca nu au investit la timp in reparații.

Ea a susţinut, într-o conferinţă de presă, că în perioada mandatului său au fost reabilitaţi 180 de kilometri de conducte RADET.

"În sistemul de termoficare nu s-a mai investit la modul serios, însemnând o înlocuire totală a conductelor, de 50 - 60 de ani. În ultimii 10 ani s-au făcut cârpeli mai mult. (...) De când sunt eu primar am reuşit să reabilităm 180 de kilometri de conductă a RADET. Nu este foarte mult comparativ cu totalul, dar este foarte mult comparativ cu cât s-a reabilitat anterior. Au fost ani de zile în care de la PMB către RADET nu mai pleca subvenţia. Sute de milioane de lei folosiţi în alte scopuri decât în scopul care ar fi trebuit, şi anume achitarea facturilor către RADET, deci subvenţia, astfel încât şi RADET la rândul său să îşi poată achita facturile", a afirmat Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a menţionat că, în Bucureşti, populaţia dar şi celelalte entităţi care sunt abonate la RADET plătesc cea mai ieftină gigacalorie pentru că PMB acoperă 65% din costul real al facturii pentru apă caldă şi căldură.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI