Pregătiri pentru Crăciun în toată lumea: Crosul Moș Crăciunilor, brazi de Cartea Recordurilor, luminițe multicolore și prăjituri uriașe

10 decembrie 2019, 09:24

La Vatican, în Piața San Pietro, a fost ridicat un uriaș brad, magnific împodobit, și a fost amplasată o Scenă a Nativității. Pentru construcție au fost folosite bucăți din copacii doborâți de furtună în provincia Trentiono, în octombrie 2018.

La Glasgow, în centrul orașului, a avut loc o competiție caritabilă, crosul Moș Crăciunilor, la care au luat parte mii de oameni și patrupede.  Mai puțin unul, care a refuzat cu fermitate.

Shalini Nayar, funcționar la Consiliul Municipal: „A decis că nu vrea să alerge, așa că l-am purtat în brațe tot drumul.” Dar a fost distractiv, o splendidă acțiune de caritate, a meritat.

În capitala landului german Saxonia a fost realizată o uriașă prăjitură, de patru metri lungime. A fost folosită o rețetă din 1434, iar fiecare felie s-a vândut cu 6 euro.

La acvariul din Tennessee a fost amplasat un pom de Crăciun deosebit: instalația sa este alimentată cu electricitate produsă de o anghilă. Când își caută hrană, emite impulsuri de joasă tensiune, iar când mănâncă, intensitatea descărcărilor electrice este mai mare.

Ca în fiecare an, centrul capitalei mexicane este iluminat feeric. În 2019, tema principala este dominată de culorile alb și albastru.

Potrivit echipei de la Guiness Book, recordul celui mai mare brad împodobit de sărbători îl deține orașul italian Gubbio. A fost amplasat pe versantul unei coline străjuite de o fortăreață medievală. Realizat de sute de lumini intermitente, bradul are o lungime de 750 de metri, o lățime de 450 de metri și, pentru realizarea sa, a fost nevoie de 7,5 kilometri de cabluri.

De la brazi spectaculos împodobiți la crosuri caritabile, de la concerte fascinante la târguri cât mai viu colorate, lumea întreaga este în febra sărbătorilor de iarnă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite