TELEJURNAL REGIONAL

Pregătiri pentru Bacalaureat. Orele remediale, considerate esențiale atât de absolvenți, cât și de profesori

Au rămas 11 zile până când absolvenții clasei a XII-a vor da piept cu examenul maturității. În Teleorman, ei participă la ore de pregătire suplimentară. Pregătirea este necesară pentru că, spun elevii, școala on-line și-a pus amprenta asupra cunoștințelor pe care ar fi trebuit să le acumuleze. Lacunele în comunicarea dintre profesori și elevi s-au văzut cel mai bine în rezultatele de anul trecut. În 2020, aproape jumătate dintre candidații înscriși la examen nu au reușit să promoveze.

17 Iunie 2021, 11:04 (actualizat 17 Iunie 2021, 11:05) Știrile TVR |

Printre cei care au beneficiat de orele remediale se află și Cristina. Adolescenta se pregătește acum și pentru admiterea la Facultatea de Medicină.

Deși i-a fost greu să se pregătească pentru Bacalaureat în timpul școlii on-line, Andra spune că a reușit să se descurce, cu ajutorul profesorilor și al părinților.

Pregătirea pentru examenul de Bacalaureat s-a dovedit destul de grea pentru elevii de clasa a XII-a din județul Teleorman, în contextul pandemiei de COVID-19.

Anul trecut, de exemplu, înainte de depunerea contestațiilor, o singură absolventă de liceu a reușit să obțină media generală 10.

Examenul de Bacalaureat debutează anul acesta pe 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 30°C
IASI 30°C 30°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 32°C 28°C
BRASOV 31°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI