Pregătiri pentru a doua zi a vizitei Papei Francisc. Statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, scoasă din Biserica franciscană de la Şumuleu Ciuc pentru prima dată după Al II-lea Război Mondial

Papa Francisc va fi sâmbătă la Şumuleu Ciuc, locul unde are loc, an de an, cel mai mare pelerinaj catolic din ţara noastră. Pe muntele din Harghita pregătirile au ajuns la final, după 3 luni în care s-a muncit enorm, astfel încât totul să fie desăvârşit pentru vizita istorică a Suveranului Pontif.

31 Mai 2019, 19:06 (actualizat 31 Mai 2019, 22:20) Știrile TVR |
Ultimele pregătiri la Șumuleu Ciuc și Iași
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cu o zi înainte de sosirea Sfântului Părinte, sute de oameni au pus la punct ultimele detalii la Şumuleu Ciuc. Au fost delimitate sectoarele unde vor sta pelerinii, au fost instalate spitalele mobile, punctele de prim ajutor şi autospecialele SMURD.

O poartă secuiască uriaşă a fost montată, iar în faţa altarului şi în incinta acestuia au fost puse peste o mie de flori de grădină autohtone, toate în culorile Vaticanului.

Statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria din Biserica franciscană de la Şumuleu Ciuc, sculptată în lemn de tei în urmă cu mai bine de 500 de ani, a fost scoasă din lăcaşul de cult pentru prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial. A fost amplasată lângă altarul de unde Papa Francisc va oficia Liturghia.

Sfântul Părinte va oferi sanctuarului marianic un trandafir din aur, aşa cum se face în toate locurile de pelerinaj închinate Maicii Domnului.

Cei mai mulţi pelerini din ţară şi din străinătate au sosit deja la Miercurea Ciuc.

"Am venit din Ungaria, suntem plini de bucurie şi entuziasm că putem face acest pelerinaj împreună cu Papa, noi stăm până după Rusalii. Vizita Papei este importantă pentru că nu a mai fost aici şi merită si regiunea aceasta, creştinii de aici, dar şi pentru faptul că, dacă Roma este aproape de noi, şi Ardealul şi Şumuleul să fie aproape de Roma", spune o femeie care a venit din Ungaria.

Forfotă şi la Iaşi. Muncitorii au tăiat arbori, au montat gradene, au fost arborate steagurile, iar străzile au fost spălate cu detergent. Zona pietonală Ştefan cel Mare este de nerecunoscut. Pe stradă nu mai există fir de praf, iar în aer pluteşte un miros de parfum.

Peisagiştii au amenajat spaţiile verzi după modelele unor parcuri din Occident.

Şi la Iaşi au sosit deja primii pelerini.

Julio Fernandes este argentinian şi se mândeşte că are aceeaşi naţionalitate ca Suveranul Pontif. Acum locuieşte la New York şi a venit cu soţia la Iaşi, să-l vadă pe Sfântul Părinte.

De la Iaşi, unde va sta o oră şi jumătate, Papa Francisc se va întoarce la Bucureşti, iar duminică va merge la Blaj.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI