Pregătiri pe Aeroportul Internaţional Chişinău pentru Summitul Comunităţii Politice Europene de pe 1 iunie

Securitatea zborurilor oficiale, siguranţa invitaţilor străini care vor participa Summitul Comunităţii Politice Europene de pe 1 iunie, dar şi confortul lor sunt prioritare pentru angajaţii Aeroportul Internaţional Chişinău, relatează tvrmoldova.md.

16 Mai 2023, 22:17 (actualizat 16 Mai 2023, 22:30) Știrile TVR |
Pregătiri pe Aeroportul Internaţional Chişinău

În ultimele două luni, conducerea aeroportului Chişinău se întâlneşte odată la câteva zile să înregistreze progresele făcute şi să traseze urmatoarele obiective în pregătirea aerogării pentru summitul Comunităţii Politice Europene.

Aproximativ 600 de persoane sunt implicate în aceste lucrări.

Pistele, căile de rulare şi platformele de parcare sunt într-o stare bună. Muncitorii trasează marcajele şi tund iarba din perimetrul aeroportului.

Aproximativ 40 de aeronave ale delegațiilor oficiale urmează să aterizeze, pe 31 mai și 1 iunie, pe aeroportul din capitala Republicii Moldova.

Pe 1 iunie şi, parţial, pe 2 iunie, spaţiul aerian al Republicii Moldova va fi deschis doar pentru avioanele delegaţiilor oficiale ce vor participa la Summit. Zborurile vor fi dirijate de cei mai buni specialişti iar personalul din aeroport va fi suplimentat.

Conducerea aeroportului a cumpărat, în premieră, şi echipamente speciale care alungă păsările din zona pistei.

Şi serviciul de securitate al aeroportului va fi în alertă. Peste 180 de agenţi de pază, angajaţi ai întreprinderii de stat, vor face echipă cu autorităţile responsabile de securitatea Summitului.

Oaspeţii europeni care vor veni la evenimentul din 1 iunie, de la Bulboaca, vor trece printr-o zonă separată a terminalului de pasageri şi de aceea unele încăperi au nevoie de reparaţii. Cheltuielile pentru lucrările din aeroport se ridică la un milion de lei, bani din bugetul întreprinderii de stat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI