Pregătiri în biserici pentru noaptea de Paști. Se stabilesc măsuri pentru evitarea aglomerației

29 aprilie 2021, 12:36

Au început pregătirile de Paște în parohii. Credincioșii pot participa anul acesta la slujba de Înviere, însă vor trebui să respecte câteva reguli. Să poarte măști de protecție și să păstreze distanța față de semeni. În noaptea de Înviere, restricția de circulație va fi ridicată, dar numai pentru cei care merg la biserică.

Patriarhia a stabilit de câteva săptămâni regulile care trebuie respectate în toate bisericile, inclusiv în mănăstiri în Săptămâna Mare şi, mai ales, în noaptea Învierii. Principalii responsabili de păstrarea măsurilor de protecţie sunt preoţii parohi şi stareţii. Slujbele se pot ţine şi în biserici dar cu un număr limitat de credincioşi, în funcţie de suprafaţă. Trebuie marcate şi locurile pe care pot sta enoriaşii pentru a păstra cel puţin doi metri între ei. În aer liber, distanţarea minimă este de 1,5 metri, inclusiv în noaptea de Înviere.

La Constanța, credincioşii care vor veni să primescă Lumina Sfântă a Învierii vor sta afară. Au fost montate şi mai multe ecrane mari pentru ca toată lumea, inclusiv pe faleză, să poată urmări slujba.

De pe mare, Lumina Sfântă va fi adusă în procesiune până la altarul de vară al Catedralei. Miile de credincioși vor avea destul spațiu la dispoziție ca să respecte distanțarea, pot sta în fața catedralei, pe străzile adiacente și pe faleza de la Cazino.

Și pompierii au fost mobilizaţi: merg prin parohii dacă sunt respectate regulile de prevenire a incendiilor. În judeţul Olt au fost date și sancțiuni, acolo unde au fost găsite nereguli. Preoții au fost instruiți cum să folosească stingătoarele și cum să evacueze lumea în cazul unui eveniment nedorit.

Credicioșii sunt sfătuiți să nu se înghesuie și să meargă la slujbă la bisericile din parohia de care aparțin. Sute de voluntari vor ajuta la buna desfășurare a lucrurilor în biserici și la împărțirea Sfintelor Paști. Iar echipaje ale poliției se vor afla în apropierea lăcașelor de cult.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Credincioşii romano-catolici şi protestanţi sărbătoresc duminică Paştele

Ziua Sfântului Patrick, patronul spiritual al irlandezilor