Pregătiri în școli pentru reluarea cursurilor față în față. Principala problemă a reîntoarcerii copiilor în bănci: lipsa spațiului. Program pentru aerisirea claselor

Pregătirile pentru redeschiderea școlilor sunt în toi. Se dezinfectează clasele, holurile și se lucrează la orar, astfel încât să se evite pe cât posibil aglomerația. Pentru multe unități de învățământ rămâne de nerezolvat problema spațiului limitat, care nu permite distanțarea elevilor. În aceste condiții, o parte dintre directorii de școli susțin că scenariul hibrid este cel mai sigur.

02 Februarie 2021, 20:51 Știrile TVR |
Pregătiri pentru redeschiderea școlilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Lipsa spațiului este principala problemă la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanța. Mai sunt și alte neajunsuri, pentru care conducerea a încercat să găsească soluții. Odată întorși la școală, elevii vor avea la dispoziție substanțe dezinfectante, dar și circuite speciale pentru intrare și ieșire.

Profesorii Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Buzău ar prefera să revină la învățământul față în față. Sistemul online are limitele lui, spun cadrele didactice.

Totuși, cursurile s-ar desfășura cel mai bine în scenariul hibrid. Și asta pentru că spațiul este limitat și nu permite distanțarea copiilor.

Conducerea școlii a pregătit mai multe programe, inclusiv unul pentru aerisirea claselor.

Deși județul Timiș este în scenariul roșu, copiii din învățământul preșcolar și primar ar urma să meargă toți la grădiniță și la școală. Inspectoratul școlar va stabili un plan exact vineri.

Școlile sunt pregătite pentru toate scenariile.

Aflați în vacanță deocamdată, unii copii își doresc să revină în bănci.

Dincolo de problemele ridicate de pandemie, se adaugă și lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu. Potrivit ministrului Educației, 15% dintre unitățile de învățământ nu au astfel de documente, iar 20% sunt în curs de obținere a autorizațiilor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI