Pregătiri de Paste în bucătăriile ortodocșilor din toată lumea. Georgienii se laudă că fac cea mai bună pască

Ortodocșii din lumea întreagă sunt în toiul pregătirilor de Paște, dar cei mai ocupați sunt cofetarii: împletesc cozonacii, frământă pasca și pregătesc bunătățile pentru masa de Înviere.

04 Aprilie 2018, 13:10 (actualizat 04 Aprilie 2018, 13:25) Știrile TVR |
Pregătiri de Paști
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În Georgia, tradiția cozonacilor e veche de secole. Sunt mii de rețete cu diverse umpluturi. Dar, cel mai important factor pentru reușita cozonacului e atitudinea celor care îl prepară.

Cei din laboratorul de cofetărie chiar spun rugăciuni și aprind lumânări înainte de a da pasca la cuptor; după ce coca a fost lăsată să crească la temperatura camerei aproximativ 5 ore.

Georgienii spun, cu mândrie, că pasca lor e cea mai bună: pentru că are ingrediente speciale, care nu sunt utilizate în alte părți de lume: alune de pământ, scorțișoară, șofran și cardamom.

Desigur, dozajele și modul în care sunt îmbinate toate ingredientele sunt secrete păzite cu strășnicie de cofetarii din Georgia.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 24°C
IASI 16°C 22°C
CLUJ 17°C 20°C
CONSTANTA 17°C 18°C
CRAIOVA 20°C 24°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI