Se serbează din nou Crăciunul mâine. Pe stil vechi. Sărbătoarea este ţinută de ortodocşii de rit vechi care, în Ajun, fac ultimele pregătiri. Gospodinele nu au pic de răgaz pentru că masa trebuie să fie plină de bunătăți preparate după rețete vechi. Peste tot răsună colindele.
Pentru gospodine ziua de Ajun e foarte importantă şi are tradiţii care trebuie respectate.
Alexandra Roşca a pregătit bunătăți din fructe şi legume culese din propria-i grădină. Dar, pentru masa de Crăciun, cele mai multe preparate se pregătesc cu carne. După reţete păstrate din moşi.
Şi pentru ca lucrul să meargă mai cu spor, gospodinele mai cântă şi câte un colind.
Pentru ca bucatele de pe masa de sărbătoare să fie gustoase e nevoie ingrediente speciale.
Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit de ortodocşii de rit vechi pe 7 ianuarie, după calendarul Iulian. Sărbătoarea înseamnă mai presus de toate multă bucurie, pace şi armonie în familii.