Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
VIDEO TELEJURNAL

Pregătiri de Crăciun în Mărginimea Sibiului. Sunt aşteptaţi peste 1.500 de turişti

Mărginimea Sibiului e în fierbere mare: la pensiuni sunt aşteptaţi de sărbători peste 1.500 de turişti. Şi cum cea mai importantă este mâncarea, gazdele au început deja să taie porcii din ogradă.

13 Decembrie 2012, 10:27 | Telejurnal |
Pregătiri pentru Crăciun în Mărginimea Sibiului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

VIDEO
Pregătiri pentru Crăciun în Mărginimea Sibiului
În aceste zile, Marginimea Sibiului s-a întors în trecut.

"Îi mai dăm un foc pe partea asta, ca să nu îl ardem şi apoi îl întoarcem. Cu foc de paie, neapărat? Cu foc de paie, că vrem să-l facem natural, să iasă şoricul gustos", spune un localnic care se ocupă de prepararea porcului tăiat.

E fierbere mare la pensiunile din Gura Râului. Gazdele promit un ospăţ pe cinste de Sărbători.

"Ce pregătiţi din porc? Cârnaţi, tobă, caltabos, lebar, carne afumată. Toate făcute în casă. Punem boia, apă, sare. Asta este slănină de pe burtă. Se mâncă cel mai bine. Este gustoasă? Da, că are şi puţină carne", spune Norica Gligorea, proprietară de pensiune.

"După ce am pregătit slănina pentru afumat, ce cade pe margini facem jumări. Este bună, dar ca să arate bine trebuie decupată. Se mâncă? Da. De acum până când e gata. Le place turiştilor? Da, facem şi pastă din jumări, cu usturoi, cu ceapă, mere", spune Norica.

Cârnaţii, caltaboşii, tobă şi friptura de porc sunt pregătite după reţetele tradiţionale specifice zonei. În pensiunile din Marginimea Sibiului mai sunt doar 30% locuri.

"Pentru Crăciun avem locurile disponibile. Revelionul este vândut tot şi ne apucăm de cârnaţi, caltabos, punem slănina şi carnea la afumat. Vrem ca musafiri să se simtă ca acasă", spune proprietara pensiunii.

Preţul unui pachet de 3 nopţi în Marginimea Sibiului porneşte de la 700 şi poate depăşi 1.000 de lei de persoană, în funcţie de stele sau margarete.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 16°C
IASI 14°C 15°C
CLUJ 16°C 17°C
CONSTANTA 11°C 12°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 20 Aprilie 2019, 12:02
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 19-04-2019
Deschidere: 8279.83
Maxim: 8352.28
Mimim: 8279.83
Variatie: 0.86%
BRD
13.60
2.39%
FP
0.96
0.63%
SNG
33.45
0.6%
TLV
2.15
1.88%
TGN
350.00
0.28%
SNN
10.86
1.69%
EL
11.05
0.9%
WINE
19.00
1.06%
SIF2
1.20
0.84%
TBM
0.30
1.69%
ARHIVĂ ȘTIRI