Pregătiri de Bobotează. La Constanța se pregătesc sticlele de agheasmă, la Galați au fost sculptate crucile din gheață

3 ianuarie 2018, 20:52

Zeci de enoriași s-au adunat de la primele ore la Arhiepiscopia Tomisului ca să ajute la etichetarea sticlelor pentru Agheasma Mare. Mulți au experienţa anilor trecuţi, însă alţii au venit pentru prima dată.

Prima slujbă de sfinţire a apei va avea loc în Ajunul Bobotezei.

Toate sticlele etichetate vor fi aşezate în forma crucii Sfântului Andrei, iar carele pline cu apă sfinţită vor fi trase de boi şi măgari.

Pentru că de Bobotează se anunță o vreme de primăvară, o parte din slujbă va avea loc chiar pe faleza de la Cazino. Ca în fiecare an, zeci de înotători vor intra în cursa tradițională încercând să recupereze din mare cele trei cruci de lemn sfințite. La eveniment sunt aşteptaţi mii de credincioşi.

La Galați au fost pregătite crucile din gheață care vor fi sfințite de Boboteaza și aruncate în apele Dunării. Simbolurile creștine au fost sculptate la o firma din oraș care le va dona Arhiepiscopiei. Credincioșii gălățeni vor participa la slujba de Boboteaza pe faleza Dunării.

Acolo va fi amenajată scena unde va sluji un sobor de preoți condus de Arhiepiscopul Dunării de Jos și tot acolo vor fi amplasate 12 butoaie cu apa sfințită pentru enoriași.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite