Pregătiri de alegeri în PSD. Viorica Dăncilă și Marian Oprișan, adepții congresului; Gabriela Firea și Paul Stănescu, împotrivă

8 iunie 2019, 19:28

Viorica Dăncilă a reușit să își impună și prin vot dorința de a organiza un congres al PSD pe 29 iunie când va fi aleasă și conducerea partidului.

Una dintre figurile importante ale partidului care îi stau alături este Marian Oprișan. Nu e clar dacă acesta va candida pentru vreo funcție. La congres ar urma să fie aleși inclusiv președintele executiv și secretarul general al PSD.

Organizarea congresului la sfârșitul acestei luni i-a nemulțumit profund pe Gabriela Firea și Paul Stănescu, adică exact pe liderii pe care premierul Dăncilă i-a avut aliați în primele zile după încarcerarea lui Liviu Dragnea. Lor le și dăduse funcțiile înapoi.

Mișcarea făcută de Viorica Dăncilă i-a suprins pe unii lideri ai PSD. Gabriela Firea a recunoscut că în ședința conducerii de vineri chiar s-a pus problema că premierul ar fi cam autoritar, în stilul Liviu Dragnea. A refuzat să dea însă mai multe amănunte despre această discuție. Iar în fața presei toți social-democrații sunt cu gândul la unitatea partidului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite