Pregătirea preşedinţiei Consiliului UE. Interviu exclusiv cu europarlamentarul Dan Nica

De la 1 ianuarie 2019, România va prelua preşedintia uneia dintre cele mai importante instituţii, Consiliul Uniunii Europene. Despre capacitatea de a îndeplini această misiune, a vorbit Dan Nica, şeful delegaţiei social-democraţilor din Parlamentul European. Corespondentul TVR, Lucian Pîrvoiu, l-a intervievat, în exclusivitate, la Bruxelles.

29 Mai 2018, 15:14 (actualizat 29 Mai 2018, 16:15) Știrile TVR |

“Este un moment extrem de important pentru ţara noastră. În momentul în care iei preşedinţia, toată lumea vorbeşte despre ţara ta, toată lumea are aşteptări şi fiecare cetăţean european se întreabă care vor fi deciziile care se vor adopta în acel semestru. Doamna premier Dăncilă mi-a spus că lucrurile sunt foarte avansate şi la nivelul Consiliului şi la nivelul Comisiei. Toţi au apreciat că spre deosebire de alte preşedinţii, fără să indice la ce s-au referit, România a dat dovadă de seriozitate. Toţi cei care lucrează la acest dosar lucrează foarte bine”, a precizat Dan Nica.

Europarlamentarul PSD a vorbit şi despre cazul Marii Britanii, care ar urma să părăsească blocul comunitar în timpul preşedinţiei ţării noastre.

“Eu încă sunt adeptul tezei lansate de Tony Blair, aceea că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană. Eu mă bazez nu doar pe faptul că a spus-o Tony Blair (…), ci pe faptul că aceste costuri pentru Marea Britanie vor arăta cât de mare a fost minciuna care a fost colportată în campania pentru Brexit de către Farage şi alţii şi cât de mult au fost minţiţi britanicii. Nota de plată este foarte mare şi în momentul în care vor realiza acest lucru, mulţi dintre cei care au fost păcăliţi îşi vor schimba opţiunea şi vor merge către o solicitare imperativă să se organizeze un al doilea referendum – cum cred că ar fi şi normal – care să aprobe în ce condiţii guvernul actual a pregătit ieşirea din Uniunea Europeană (…) Una din minciunile spuse atunci a fost că Marea Britanie plăteşte o contribuţie Uniunii echivalent cu un spital construit pe săptămână. După rezultate, Farage a spus că a fost o exagerare şi că nu îi este foarte clar cum a putut fi spusă o asemenea minciună în public. Pe mulţi dintre britanici acest lucru i-a marcat. Lucrurile s-au dovedit false şi că prezenţa Marii Britanii aducea multe beneficii pentru ţara lor”, a spus Dan Nica.

Urmăriţi interviul integral în materialul video!

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI