TELEJURNAL REGIONAL

Pregătire specială pentru viitorii profesori: 13 programe de masterat didactic

Autoritățile naționale au acreditat 13 programe de masterat didactic pentru cei care își doresc o carieră la catedră în școlile din România. Programele de masterat vor fi înființate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și vin ca răspuns la nevoia de a crește calitatea predării din sistemul de învățământ preuniversitar din România.

01 Septembrie 2020, 09:33 (actualizat 02 Septembrie 2020, 21:57) |
Pregătire specială pentru viitori profesori
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Universitatea clujeana Babes-Bolyai lanseaza 13 programe de masterat didactic pentru viitorii profesori. Reprezentanții universității spun că stagiile de pregătire au ca scop adaptarea metodelor de predare la condițiile actuale, formarea competențelor de lucru cu elevii în mediul virtual și o modernizare a modului în care profesorii români se raportează la actul educațional.

Pentru cele 13 masterate didactice, Universitatea Babes-Bolyai va scoate la concurs, în acest an, 50 de locuri. Programele vor fi predate viitorilor profesori în limbile româna, maghiară și germană și vor acoperi mai multe specializări.

Înființarea masteratelor didactice face parte dintr-un program național de pregatire a viitoarelor cadre didactice.

Programe similare de masterat vor fi înființate în alte 8 universități mari din România, printre care Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Ovidius din Constanța.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 11°C 16°C
CLUJ 12°C 14°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 13°C 14°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI