Prefectura Prahova lansează un apel către medici să se alăture campaniei de vaccinare: 25 de centre nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical

În judeţul Prahova se caută personal medical de specialitate care să asigure buna desfăşurare a procesului de vaccinare anti-COVID-19, informează  Prefectura. ''Se caută urgent personal medical! (...) Aproximativ 25 de centre de vaccinare nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical, iar în 20 de localităţi imunizarea populaţiei ar putea fi întârziată. Implicarea este de maximă urgenţă!'', se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

09 Martie 2021, 12:39 Știrile TVR |
Campanie de vaccinare

În baza unui contract de prestări servicii, primăriile localităţilor în care vor funcţiona centrele de vaccinare vor plăti 90 lei / oră pentru medici, 45 lei /oră pentru asistenţi şi 20 lei /oră pentru registratori.

Modelul de contract şi sumele aferente sunt stabilite prin ordin de ministru şi vor fi decontate din bugetul de stat.

Prefectura judeţului Prahova pune la dispoziţie un număr de telefon, pentru a facilita accesul rapid la informaţii şi stabilirea modalităţii de colaborare cu primăriile localităţilor în care vor funcţiona centre de vaccinare - 0753.930.252.

''Instituţia Prefectului, Direcţia de Sănătate Publică Prahova, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Prahova, Colegiul Medicilor Prahova şi Colegiul Medicilor Dentişti Prahova, precum şi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale se implică pentru identificarea, amenajarea şi coordonarea centrelor de vaccinare, însă acestea nu pot funcţiona fără personal medical. Lipsa personalului medical este o problemă majoră la nivelul judeţului Prahova, motiv pentru care implicarea tuturor este foarte importantă pentru a putea deschide noi centre de vaccinare. Este motivul pentru care facem apel public către toţi medicii în a se alătura campaniei de vaccinare şi în lupta anti-COVID-19'', precizează Prefectura.

De asemenea, prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, a solicitat şi implicarea primăriilor, ale căror comunităţi sunt arondate centrelor de vaccinare, pentru a găsi soluţii la nivel local în atragerea personalului medical şi, implicit, pentru imunizarea cât mai curând a populaţiei din aceste zone.

În judeţul Prahova, au fost amenajate şi urmează să fie operaţionalizate centre de vaccinare în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Breaza, Buşteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlaţi, Vălenii de Munte şi în comunele: Ariceştii Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeştii de Pădure, Floreşti, Măneciu, Păuleşti, Puchenii Mari, Târgşoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI